05 oktober 2011

KLAPEKSTER

Ook deze soort, die we jammer genoeg steeds minder te zien krijgen, is volop op trek. Zaterdag waren er in Vlaanderen minstens zes waarnemingen van deze Klapekster. Deze foto werd gemaakt in tegenlicht, waarbij de zon net door de dichte mist priemt.

klapekster

18:30 Gepost door BaY | Commentaren (0)

24 september 2011

PAAPJE

Een soort die momenteel goed doortrekt en dat meestal op zijn eentje doet, is het Paapje...

paapje

17:01 Gepost door BaY | Commentaren (0)

20 september 2011

BRUINE KIEKENDIEF

Terug, na ongeveer een maand stilte op deze blog... Ondertussen zijn alles nesten uitgevlogen en is een groot aantal vogels reeds op trek. Deze Bruine Kiekendief overnachtte in een korenveld en werd door de ochtendzon gewekt.

 bruine kiekendief

 

07:32 Gepost door BaY | Commentaren (1)

21 augustus 2011

SPERWER bis

Sperwertijd ? In elk geval vliegen er behoorlijk wat jonge Sperwers uit. Waar de eerste foto uit de vrije natuur kwam, komt deze uit de "stedelijke" omgeving, namelijk onze kleine stadstuin. Minutenlang deed dit jong mannetje zich deze middag te goed aan een jonge Merel, een heus spektakel. Ook deze roofvogelsoort heeft zich duidelijk aangepast aan de stad !

sperwer

12:40 Gepost door BaY | Commentaren (0)

15 augustus 2011

SPERWER

Onverwacht was de ontmoeting met deze jonge Sperwer... plotseling zat hij op het paaltje voor de schuiltent, 10 seconden later was hij weer vertrokken, een rusteloze jager?

sperwer

 

17:58 Gepost door BaY | Commentaren (0)

08 augustus 2011

IJSVOGEL

Het blijft een juweeltje, een vogeltje dat eerder in de tropen thuishoort ... het Ijsvogeltje.

ijsvogel

15:23 Gepost door BaY | Commentaren (0)

21 juli 2011

OEVERLOPER

De trek naar het zuiden is begonnen... niet alleen rijden momenteel duizenden toeristen zuidwaarts, maar ook de eerste vogels beginnen aan de lange weg naar het zuiden. Steltlopers zoals deze Oeverloper zijn vroege (trek)vogels.

oeverloper

08:43 Gepost door BaY | Commentaren (0)