17 juli 2011

EVER

Even terug naar La Brenne met deze foto van een Everzwijn, een soort die het daar bijzonder naar zijn zin heeft...

ever

12:35 Gepost door BaY | Commentaren (0)

15 juli 2011

PYAMAWANTS

Deze Pyamawants dankt zijn naam aan de rood/zwarte kleurtjes, een andere naam voor deze soort is Gevangeniswants, ook duidelijk waarom, niet ? Leuk maar niet te zien zijn de bolletjes op de buik, in contrast met de streepjes op de rug. Deze soort is zeker niet zeldzaam en vaak te zien op schermbloemigen.

pyamawants

 

20:41 Gepost door BaY | Commentaren (0)

09 juli 2011

CITROEN

Nog vlindertjes, eentje die ook bij ons vaak te zien is, de Citroenvlinder...

citroenvlinder

13:09 Gepost door BaY | Commentaren (2)

03 juli 2011

SPIEGELDIKKOPJE

We blijven nog even in La Brenne, maar geen foto's van vogels dit keer. Dit regionaal park kent nog een grote biodiversiteit. Getuige hiervan is onder andere de grote verscheidenheid aan vlindersoorten. Dit Spiegeldikkopje is niet zo algemeen, maar wél een heel fraaie vlindersoort.

 spiegeldikkopje

19:32 Gepost door BaY | Commentaren (0)

28 juni 2011

KOEREIGER

Een andere reigertje dat je vaak in La Brenne aantreft is de Koereiger. Deze reigersoort houdt zich vaak op in de omgeving van vee waartussen (en waarop) ze op zoek gaan naar prooien zoals insecten...

koereiger

18:58 Gepost door BaY | Commentaren (0)

25 juni 2011

PURPERREIGER bis

Net zoals de meeste reigersoorten, broeden Purperreigers ook in kolonies. In deze gemengde kolonie van Purperreiger, Kleine Zilverreiger, Kwak en Blauwe Reiger zijn de jongen reeds groot. Volwassen vogels vliegen dus aan en af met voedsel, waarop jongen bedelen en bakkeleien om eerst gevoederd te worden.

purperreiger

purperreiger

10:41 Gepost door BaY | Commentaren (1)

22 juni 2011

WITWANGSTERN

Even typisch voor La Brenne zijn de Witwangsternen. Deze maken hun nest op drijvende planten zoals waterlelies. Deze moerassternen brengen regelmatig voedsel aan en pogen hiermee hun partner te verleiden...

witwangstern

witwangstern

19:28 Gepost door BaY | Commentaren (1)