23 februari 2013

KEEP

Zeevinken in 't Westvlaamsch, Pinson du Nord in het Frans. Dit laatste geeft hun woongebied beter aan. De Keep is een vinkachtige die alleen op doortrek en 's winters bij ons voorkomt en broedt van Skandinavië tot Siberië. Zijn naam is een klanknabootsing van het geluid dat hij maakt, een luid Kjieep. Het belangrijkste kenmerk van zowel het vrouwtje als het mannetje in winterkleed is de oranje borst en de witte stuit, die vooral in de vlucht opvalt. En nu zitten er reeds een hele week vijf Kepen in mijn stadstuintje... en daar ben ik heel blij mee.

keep

07:56 Gepost door BaY | Commentaren (1)

Commentaren

gelukzak!

Gepost door: magda | 04 maart 2013

De commentaren zijn gesloten.