20 april 2008

AALSCHOLVER IN BEELD

 

08-04-aalscholver-2


Mooi, deze Aalscholver in broedkleed, met opstaande kuif op de grijswitte kop, de flashy witte dijvlek en de felgekleurde ogen en washuid aan de snavel. Ik weet niet waarom maar voor mij hebben deze vogels iets prehistorisch... Misschien komt dit wel door het "reptielenoog".
Vaak worden ze verguisd en stemmen gaan op om ze terug te verdelgen. Zo keren we terug naar de tijd van toen: de mens, als ultieme meester over leven en dood, die beslist welke dieren er schadelijk en nuttig zijn.
Nog steeds hebben wij geen lessen getrokken uit onze kortzichtigheid die veel diersoorten op de rand van de afgrond heeft gebracht. Nog steeds ontbreekt het besef dat moeder natuur zichzelf perfect in balans kan houden.

20:58 Gepost door BaY | Commentaren (4)

Commentaren

Ik heb me ooit laten vertellen dat de aalscholver wel degelijk een prehistorische vogel is. Het had iets te maken met het feit dat hij zijn vleugels moet laten drogen omdat er geen vetafscheiding is.

Gepost door: Martine | 20 april 2008

prachtige natuurfotografie

Gepost door: robert vollekindt | 21 april 2008

Eigenlijk zijn het... wel mooie vogels maar die sm***lp** vreten al de paling uit de vaarten op (en dan moeten we, noodgedwongen, gaan hengelen in een pispot.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 21 april 2008

Prachtig beest en ik heb ze bezig gezien in China, ze kunnen vissen!

Gepost door: jokdev | 21 april 2008

De commentaren zijn gesloten.